ClickCease Heeft je Hond een Jas nodig? - Pets Gifts
Bel ons: +31(0)73 690 91 11
Gratis verzending vanaf €49,00
Afhalen? Kom langs in 's-Hertogenbosch
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Bel ons: +31(0)73 690 91 11
Gratis verzending vanaf €49,00
Afhalen? Kom langs in 's-Hertogenbosch

Heeft je hond een Jas nodig?

Heeft je hond een jas nodig?

Het is belangrijk om je hond te beschermen tegen de kou of de regen, dit geldt alleen als je hond niet bestand is tegen weersinvloeden, er zijn rassen die geen enkel probleem hebben voor de kou of regen, denk bijvoorbeeld aan de Husky, of andere langharige honden. Bij deze rassen moet je absoluut geen Jas aandoen. Echter zijn er honden met een korte vacht welke geen dikke ondervacht hebben. Denk aan bijvoorbeeld een Windhond, Beagle, Teckel, Franse Buldog enz. Bij deze rassen is het belangrijk om rekening te houden in de koude wintermaanden, zeker als je een lange wandeling wilt maken. Hiervoor adviseren wij om een jas aan te kopen.

Gebruik de jas alleen voor lange wandelingen.

Tuurlijk is een jas leuk en trendy, maar gebruik deze alleen wanneer het nodig is. Zoals hierboven beschreven alleen voor honden die niet bestand zijn tegen de kou. En gebruik de jas alleen voor lange wandelingen, wanneer je een blokje omloopt is een jas niet noodzakelijk, denk hierbij aan een wandeling van max 10 - 15 minuten. Een hondenjas mag dan ook nooit binnenshuis aangedaan worden. Hierdoor verstoor je het evenwicht van de huid van je hond, waardoor je hond het alleen maar kouder kan krijgen met onderkoeling tot gevolg.

Wanneer mag mijn hond een jas aan?

In Nederland wordt het gelukkig niet zo koud, maar soms komt het voor dat het flink vriest, hierbij kan het ook nog eens flink waaien en sneeuwen. Zeker bij vallende sneeuw is een jas noodzakelijk, de sneeuw kan op de vacht smelten en opnieuw bevriezen. Kijk vooral goed naar je hond, als je hond gaat rillen is het al te koud voor je hond, bijvoorbeeld bij windhonden kan dit al bij 6 graden zijn.

Hoe kan je onderkoeling herkennen bij je hond?

Je herkent onderkoeling aan rillen, zoals bij ons. Daarnaast kan je nog een aantal dingen merken aan het gedrag, je hond is erg op zichzelf, maakt geen contact of vermijd contact. Ook merk je het in de ademhaling van je hond. Wanneer je hond echt onderkoeld is dan zie je en merk je dat de hond pijn heeft aan de poten, punten van de oren, en punt van de staart.

Neem contact met ons voor meer informatie

Heb je behoefte aan meer informatie met betrekking tot een hondenjas uit ons assortiment? Schroom dan zeker niet om contact op te nemen met onze klantenservice en al je vragen aan ons te stellen. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat je voor de aanschaf van een hondenjas bij Petsgifts.nl aan het juiste webadres bent.

 

Categorie Hondenjassen:https://www.petsgifts.nl/honden/honden-kleding-schoenen/hondenjas/