Startpakket PeeWee EcoDome Kattenbak

  • Geplaatst op
  • Door Martijn Knuiman
Startpakket PeeWee EcoDome Kattenbak

Bij de aanschaf van een PeeWee EcoDome startpakket heeft men direct alles in huis om de kitten in z’n eerste behoeftes te voorzien. Zo zit er naast de kattenbak ook een kattenbakschep en speciale PeeWee houtkorrels.
De EcoDome kattenbak zelf is voorzien van een onderbak, een zeef en de kap met deurtje.

Startpakket PeeWee EcoDome Kattenbak

 Er is niets mooiers dan een nieuw huisdier toe te voegen aan het huishouden. Maar wat geldt voor ons mensen, is vaak ook net zo belangrijk voor een kat of kitten. Boven alles wil je veiligheid voor je nieuwe kat en kies je er dus vaak voor om hem binnen te houden. Dan zal je kat een kattenbak moeten hebben om zijn behoeftes in te doen. Zelfs als men over een tuin beschikt zal in de eerste weken de kat of kitten een kattenbak nodig hebben. De kitten zal toch moeten wennen in een nieuwe omgeving en dient in het begin binnen gehouden te worden. Bij de aanschaf van een PeeWee EcoDome startpakket heeft men direct alles in huis om de kitten in z’n eerste behoeftes te voorzien. Zo zit er naast de kattenbak ook een kattenbakschep en speciale PeeWee houtkorrels, 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar, in het startpakket. Gemaakt van Zweedse bomen, absorberen deze houtkorrels de sterk ruikende urine en vermindert de ammoniak lucht. Voor de beste werking van de PeeWee EcoDome kattenbak, kan men beter deze altijd in combinatie met deze houtkorrels gebruiken.

Hoe werkt het PeeWee EcoDome systeem?

De EcoDome kattenbak is voorzien van een onderbak, een zeef en de kap met deurtje. Het systeem werkt als volgt: om te beginnen strooit men een handvol houtkorrels in de onderbak. Vervolgens wordt de zeef hierover heen geplaatst. De zeef zelf wordt in z’n geheel gevuld met houtkorrels tot een maximum van 2 cm hoogte. De korrels dienen egaal verdeeld te worden over de zeef. Tot slot zet men de kap erop en is de PeeWee EcoDome kattenbak klaar voor gebruik. 90% van de urine van de kat zal door de zeef naar de onderbak verdwijnen en de rest zal worden geabsorbeerd door de houtkorrels. De houtkorrels vallen dan als zaagsel uit elkaar. Dus als de kat krabt aan de houtkorrels, zal het zaagsel door de zeef in de onderbak vallen. Oftewel, er zal geen stank ontstaan, de poten van de kat blijven schoon en droog en het baasje heeft geen last van stof of grit in het huis.

Hoe houd ik mijn PeeWee EcoDome makkelijk schoon?

Het schoonmaken kan dus heel simpel door alleen het zaagsel in de onderbak weg te gooien. Uitwerpselen kunnen verwijderd worden met het bijgeleverde schepje. Daar waar nodig kan u de zeef weer bijvullen met de houtkorrels. Met een zak houtkorrels van 9 kg kan u dus al snel ruim 10 weken mee vooruit.

Het PeeWee EcoDome Kattenbak Startpakket is te koop bij PetsGifts.nl, de partner van PeeWee in Nederland en België. Het startpakket is verkrijgbaar in de volgende kleuren: