Anti-wormen

Geen producten gevonden...
Incl. btw

Waarom moet mijn hond ontwormd worden?

Honden moeten ontwormd worden om verschillende redenen. Ten eerste is een worminfectie niet goed voor de gezondheid van uw huisdier. Er kunnen allerlei verschijnselen optreden, zoals diarree, braken, vermageren, jeuk aan de anus, doffe vacht, problemen in allerlei organen, oogproblemen, etc.

Een tweede reden om uw huisdieren goed te ontwormen is vanwege kleine kinderen. Zij spelen vaak in de zandbak en in speeltuinen en lopen zo kans besmet te raken door aanraking met wormeieren.  Vanuit de overheid wordt ontwormen ook erg gestimuleerd, omdat worminfecties in verband worden gebracht met allergiëen bij kinderen.

Hoe komt mijn hond aan wormen?

Sommige honden eten ontlasting van andere honden op. Dit is een grote bron van mogelijke besmetting. Als de eigenaar van de hond waarvan uw hond de ontlasting opeet zijn hond niet regelmatig ontwormt, betekent dit dat uw hond een grote kans loopt om besmet te worden en zo ook zelf weer zorgt voor besmettingen bij andere dieren. Ook als uw hond kadavers of rauw vlees eet is er kans op een wormbesmetting. Zelfs dieren die nooit buiten komen kunnen wormen oplopen, bijvoorbeeld doordat u buiten heeft gelopen en door middel van uw schoenzolen wormeitjes meeneemt naar binnen.

Wormen zie je niet altijd!

Je hoort veel mensen zeggen: mijn hond heeft geen wormen, ik zie er nooit één in de ontlasting. Wormen leven in de darmen van uw huisdier. De larfjes kunnen op veel verschillende plekken in het lichaam zitten (bv lever). Vaak zie je wormen alleen als ze dood zijn (bv na ontworming), of als de besmetting zo groot is dat uw huisdier wormen uitbraakt of -poept.

Er zijn ook wormen die in het hart van uw huisdier leven. Deze zogenaamde hartworm is zeer schadelijk en komt tot nu toe alleen in warmere landen voor, bijvoorbeeld Frankrijk. Let er bij een vakantie in het buitenland op dat uw huisdier een wormmiddel toegediend krijgt die ook tegen de hartworm werkt. Sommige dieren moeten verplicht ontwormd worden voor zij op vakantie gaan. Er zijn landen die dit eisen. Dan moet uw huisdier door de dierenarts ontwormd worden en meestal is er ook een gezondheidsverklaring nodig.

Hoe vaak moet mijn pup ontwormd worden?

  • Het ontwormschema voor een pup is: op een leeftijd van 2 weken, 4 weken, 6 weken, 8 weken, 4 maanden, 6 maanden en daarna 4x per jaar.
Het is belangrijk om uw pup zo vaak te ontwormen omdat de besmetting met de spoelworm plaatsvindt via de moedermelk. Ontworm daarom moeder ook een paar keer mee. Een ernstige worminfectie kan de groei en ontwikkeling van uw pup vertragen.

Hoe vaak moet mijn volwassen hond ontwomd worden?

Het advies van dierenartsen, fabrikanten en de overheid is om 4x per jaar te ontwormen. Vooral dieren die veel buiten komen dienen regelmatig ontwormd te worden. Grote risico's bestaan bijvoorbeeld bij, honden die ontlasting van andere honden eten, honden die veel met andere honden in contact komen op bijvoorbeeld (puppy)cursussen of kennels, honden die veel op uitlaatveldjes komen en dieren die naar het pension gaan.

Op welke manieren kan ik mijn hond of kat ontwormen?

Pasta:
Een tube met schroefdraad. Door deze schroef op de juiste stand per ml te draaien heeft u de juiste dosering. 1 ML is per 2 KG aan lichaamsgewicht. De ontwormingspasta is geschikt voor honden van alle leeftijden. De ontwormingspasta bestrijdt met een behandeling alle belangrijke spoelwormen, lintwormen, haakwormen en zweepwormen. De pasta hoeft maar een dag gegeven te worden, rechtstreeks in de bek of door een beetje voedsel.

Aanbevolen merken voor Pasta:
  • Exil
  • Mansonil
  • Flubenol
  • Panacur
Tabletten:
Wormiddel als tabletten ter bestrijding van alle soorten wormen, 1-malige dosering. Het is aan te raden om de hond minimaal 2 keer per jaar te ontwormen. Wormen zijn niet altijd zichtbaar, daarom is het belangrijk om preventief te ontwormen. Door regelmatig te ontwormen voorkom je besmetting bij de hond en zijn/haar omgeving. De wormtabletten zijn smakelijke tabletten die gemakkelijk te delen zijn, hierdoor is een nauwkeurige dosering mogelijk. 1 tablet bevat een dosering voor 10KG lichaamsgewicht. Voor honden lichter dan 10 KG dient de tablet gedeeld te worden.

Aanbevolen merken voor tabletten:
  • Exil
  • Beaphar
  • Drontal
  • Mansonil