Reistas Kat Vliegtuig

Tips van PetsGifts wanneer je gaat vliegen met je kat.

Omdat wij de grootste aanbieder zijn van transporttassen welke geschikt zijn voor de cabine van een vliegtuig hebben wij goed contact met diversen vliegtuigmaatschappijen. Wij horen direct wanneer er veranderingen plaats vinden, mocht je vragen hebben voor je reis aarzel dan niet en neem contact met ons op. 

Inchecken met je reistas en kat.

Wanneer je aankomt op de luchthaven zorg ervoor dat je eerst de kosten betaald voor het mee nemen van je kat. Deze kantoortjes zijn altijd dicht in de buurt van de incheckbalies. Wanneer je eerst naar de incheckbalie gaat en daar lang in de rij hebt gestaan zal de medewerker je toch eerst verzoeken de extra kosten van het meenemen van je kat te betalen, dit kan niet bij de incheckbalie. Daarvoor is het verstandig dit van te voren te regelen voordat je onnodig in de rij moet wachten. Je krijgt dan een betaalbewijs die je kan tonen bij de incheckbalie. 

Na het inchecken kom je langs de security, je moet dan even je kat uit de transporttas halen, jij en je kat mogen door het poortje en de tas wordt zorgvuldig gescand. Omdat Je kat uit de tas en nu weer in de tas zal je kat dit als niet prettig ervaren en heeft even geen idee wat er gebeurt. Maak je niet druk die mensen achter je wachten maar. 

Jij bent zenuwachtig maar je kat ook.

Nadat je dat allemaal achter de rug hebt is het wachten op de vlucht, het is heel normaal dat je kat gaat miauwen, wil je je kat geruststellen dat kan! Haal hem gewoon uit de tas en laat hem aan een riempje even rond lopen of laat hem even op schoot zitten. Zorg ervoor dat je kat niet los kan schieten! Je mag hem eigenlijk al niet uit de tas halen maar ze knijpen echt wel een oogje toe. Wij weten zeker dat je kat nu een stuk rustiger is.

De reis gaat beginnen, je kat is aan boord.

Sommige katten worden onrustig aan boord en gaan geluid maken, misschien krijg je nu een schaam gevoel voor je mede passagiers. Voor je medepassagiers is het ook uniek dat je met je kat op reis bent het komt nu eenmaal niet veel voor dat een kat mee mag in plaats van een hond. Om je kat een beetje rustig te laten worden zou je kunnen overwegen om de tas af te dekken met het dekentje wat je krijgt aan boord, of vraag hier even naar aan je steward, die krijg je meteen. Als je kat jou niet ziet zal die makkelijker tot rust komen. Het klinkt misschien wreed maar jezelf en je kat vliegen een stuk rustiger. Dat wil niet zeggen dat je kat helemaal geen geluid maakt maar je minimaliseert ze wel. 

Wat als mijn kat zijn behoefte doet in de transporttas?

Al onze tassen zijn waterafstotend, maar om juist te voorkomen dat je kat onder zit adviseren wij puppy pads, deze pads zijn eigenlijk voor honden. De pads zorgen ervoor dat je tas en kat droog blijft. De pad is gemakkelijk weg te gooien op de luchthaven maar zelfs in het vliegtuig. Deze pads vind je hier.