Spinnen Benodigdheden

Spinnen houden als huisdier, Welk terrarium is hiervoor geschikt?

Er zijn vele soorten spinnen verkrijgbaar, bij het aanschaffen van een terrarium dien je rekening te houden dat het Terrarium niet te hoog is, het kan voorkomen dat een spin valt en kan daarmee fatale verwonden oplopen. Ook bij een te groot bodemoppervlak bestaat de kans dat de spin zijn prooi niet kan vinden. Zorg ervoor dat het Terrarium goed afgesloten kan worden en dat het een luchtvochtigheid heeft van 60% tot 75%. Dit is bijvoorbeeld te bereiken door water te plaatsen of zelf te bevochtigen met een planten spuit. Een duidelijke Hygrometer is uiteraard noodzakelijk.

Hoeveel graden dient mijn Terrarium te zijn om Spinnen te houden?

De dagtemperatuur zou tussen de 22 en 27 graden celsius moeten liggen. 's Nachts mag het koeler zijn, met een minimum temperatuur van 18 graden celsius. In de winter mag het droger zijn, met een dagtemperatuur tussen de 22 en 25 graden celsius. Je kan de temperatuur bijvoorbeeld regelen met een gloeilamp en warmtemat. Wanneer je kiest voor een warmtelamp zorg er dan voor dat de spin zich niet kan branden, en houd er rekening mee dat spinnen lichtschuwe dieren zijn, zorg dus altijd voor voldoende schuilmogelijkheden. 

Welke bodembeddekking kan ik gebruiken om Spinnen te houden?

Als bodemlaag kan je ongeveer 10 centimeter dikke laag turf grond gebruiken. Hier kan de spin in graven. Verder is het belangrijk dat er schuilplaatsen zijn. Planten zijn niet noodzakelijk, neem je toch planten dan mogen deze natuurlijk niet bespoten zijn met insectenverdelgers. Je kan voor de aankleding van het Terrarium ook kiezen voor kunstplanten.
Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »