• Trixie Eet -en Drinkbak Mandira

Trixie Eet -en Drinkbak Mandira

In deze ronde houten eet- en drinkbak smaakt alles nog lekkerder. Het RVS bakje is makkelijk uitneembaar, waardoor deze goed schoon te houden is.
Artikelnummer:
653870
Levertijd:
5-8 dagen
Reviews:

€21,95 €16,95

Incl. btw

Trixie Eet -en Drinkbak Mandira

In deze ronde houten eet- en drinkbak smaakt alles nog lekkerder. Het RVS bakje is makkelijk uitneembaar, waardoor deze goed schoon te houden is.

De bak is verkrijgbaar in 3 verschillende formaten:

  • Ø13 cm (350 ML)
  • Ø16 cm (650 ML)
  • Ø21 cm (1300 ML)

 

Hoeveel drinkt een hond gemiddeld?

De hoeveelheid is afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij is de omvang van een hond uiteraard de belangrijkste factor. Een goede regel is dat een volwassen hond die in goede gezondheid is, per dag ongeveer 40 tot 50 ML water per lichaamskilo drinkt. Een hond van 20 kilo drinkt bijvoorbeeld 1 Liter water per dag. Daarvoor is het belangrijk om een waterbak te kopen waarin minimaal de dagelijkse hoeveelheid water in gegeven kan worden. Uiteraard is het belangrijk om het water zo veel mogelijk te verversen. 

Wanneer je hond juist meer of minder drinkt kan dat duiden op de aanwezigheid van een ziekte of een medische kwaal. Het is daarom raadzaam om hulp van een dierenarts in te schakelen als het drinkgedrag van een hond plotseling veranderd.


Hoe weet ik of mijn hond voldoende vocht binnen krijgt?

Een dierenarts kan met enkele eenvoudige urineonderzoeken aantonen of een hond een gezonde vochtbalans heeft. Een dierenarts meet de waarden in drie tot vijf verschillende urinemonsters. Deze urinemonsters moeten op verschillende dagen en op verschillende momenten van de dag bij de hond worden afgenomen. Aan de hand van de uitslagen van deze test kan een betrouwbare diagnose gesteld worden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen