ClickCease Partnerbijdrage - Dit zijn de vier meestgestelde vragen over een dierverzekering - Pets Gifts
Bel ons: +31(0)73 690 91 11
Gratis verzending vanaf €49,00
Afhalen? Kom langs in 's-Hertogenbosch
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Bel ons: +31(0)73 690 91 11
Gratis verzending vanaf €49,00
Afhalen? Kom langs in 's-Hertogenbosch

Dit zijn de vier meestgestelde vragen over een dierverzekering

Wat is een huisdierenverzekering?

In feite werkt een dierenverzekering hetzelfde als een zorgverzekering: je verzekert je huisdier tegen de financiële gevolgen van een ongeluk, ziekte of risico in het algemeen. De medische kosten van een ziek huisdier kunnen soms flink oplopen. Een dierenverzekering helpt je als het ware met het betalen van deze onverwachte hoge kosten.

Is een huisdierenverzekering verplicht?

Het verzekeren van je huisdier is niet verplicht en hangt ook van je persoonlijke situatie af. De rekening van een dierenarts kan bijvoorbeeld makkelijk € 1000 of meer zijn. Als je dit bedrag zonder moeite kunt betalen, dan is een verzekering waarschijnlijk niet nodig. Mocht dit lastig voor je zijn of vind je het fijner om het risico te spreiden, dan is een dierenverzekering wel handig. Eventueel zou je ook zelf geld kunnen wegzetten voor de medische zorg voor je huisdier.

Wat zijn de kosten voor een huisdierenverzekering?

De kosten van een dierenverzekering hangen af van het ras, gewicht en leeftijd van het dier. Ook de verzekeringsmaatschappij waar je de dierenverzekering afsluit is bepalend voor de prijs. Zo kost een verzekering voor een kat gemiddeld tussen € 10 en € 25 per maand. Voor een hond ligt dit tussen de € 20 en de € 40. Per jaar kan de verzekeraar de premie aanpassen. Je kunt heel makkelijk online een dierenverzekering vergelijken tussen verzekeraars en kijken welke verzekeringsmaatschappij bij jou past.  

Wat wordt er wel en niet vergoed bij een huisdierenverzekering? 

Bij een huisdierenverzekering worden de medische kosten voor je huisdier gedekt. Dit betekent: medisch noodzakelijke zorg uitgevoerd door een dierenarts of -specialist, bij bijvoorbeeld ziekte of een ongeluk. Voorbeelden van zorg die vergoed wordt zijn een consult, onderzoek, behandeling, operatie met narcose, alle Nederlandse diergeneesmiddelen en euthanasie. Er worden ook een aantal zorgkosten niet vergoed. Voorbeeld hiervan zijn de kosten binnen de wachttijd, alles wat voor het afsluiten van de verzekering al aanwezig was, niet-Nederlandse diergeneesmiddelen, onnodige/cosmetische behandelingen en alle kosten met betrekking tot zwangerschap.