ClickCease Zorgeloos een nieuw huisdier aanschaffen zonder extra kosten - Pets Gifts
Bel ons: +31(0)73 690 91 11
Gratis verzending vanaf €49,00
Afhalen? Kom langs in 's-Hertogenbosch
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Bel ons: +31(0)73 690 91 11
Gratis verzending vanaf €49,00
Afhalen? Kom langs in 's-Hertogenbosch

Met deze tips kan je zorgeloos een nieuw huisdier aanschaffen zonder extra kosten te verwachten

Onderzoek en planning

Voordat je een nieuw huisdier aanschaft, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar het ras of de soort die je overweegt. Verschillende rassen hebben verschillende behoeften en vereisen mogelijk speciale voeding, medische zorg of leefomstandigheden. Zorg ervoor dat je goed begrijpt wat er nodig is om voor het dier te zorgen. Op de website FIGO bieden ze dierenadvies over honden, katten, konijnen en papegaaien, waar je meer te weten kan komen over je nieuwe huisdier.  


Daarnaast is het ook verstandig om een budget op te stellen voor de verwachte kosten van het huisdier. Neem hierbij niet alleen de aanschafprijs mee, maar ook de kosten voor voeding, medische zorg, accessoires en eventuele training. Door van tevoren te plannen, kun je onverwachte kosten voorkomen.

Adopteer een huisdier

Een goede manier om kosten te besparen bij het aanschaffen van een nieuw huisdier is door te kiezen voor adoptie. Veel dierenasiels en reddingsorganisaties hebben huisdieren die een liefdevol en goed thuis nodig hebben. Het adopteren van een huisdier is meestal goedkoper dan het kopen bij een fokker of dierenwinkel. Daarnaast zijn veel adoptie huisdieren al gesteriliseerd of gecastreerd en hebben ze hun eerste medische controles gehad, waardoor je al geld bespaart op deze kosten.

Koop verantwoordelijk

Als je ervoor kiest om een huisdier te kopen bij een fokker of dierenwinkel, zorg er dan voor dat je verantwoordelijk koopt. Koop nooit impulsief een huisdier zonder eerst de fokker of de winkel te bezoeken en de omstandigheden te controleren. Een gerenommeerde fokker of winkel zal je graag rondleiden, al je vragen beantwoorden en alle juiste documenten aan je meegeven en laten zien, zoals medische gegevens en stamboom.

Het is ook belangrijk om te controleren of het huisdier gezond is voordat je het koopt. Vraag om medische gegevens en zorg ervoor dat het huisdier is gevaccineerd en regelmatig is gecontroleerd door een dierenarts. Hierdoor kun je medische kosten in de toekomst meer voorkomen.

Onderhoud een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl voor je huisdier kan helpen om onverwachte bezoekjes naar de dierenarts te vermijden. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, goede voeding en regelmatige dierenartscontroles. Door je huisdier gezond te houden, verklein je de kans op ziektes en aandoeningen, waardoor je minder geld hoeft uit te geven aan medische zorg.

 

Als huisdier eigenaar kan je er ook voor kiezen om een verzekering af te sluiten voor je huisdier. Door iedere maand een klein bedrag te betalen aan de verzekeraar, kom je niet voor grote onverwachte medische kosten te staan. Een FIGO huisdierenverzekering bijvoorbeeld, staat klaar voor verschillende soorten huisdieren waar je gemakkelijk in een paar stappen een verzekering kan afsluiten. 

Leer basis huisdierverzorging

Het leren van basis huisdierverzorging kan je helpen om kosten te besparen. Leer hoe je de vacht van je huisdier kan verzorgen, nagels kunt knippen en tanden kunt poetsen. Hierdoor hoef je minder vaak naar een professionele verzorger te gaan. Daarnaast kun je ook zelf eenvoudige medische handelingen leren, zoals het toedienen van medicijnen of het behandelen van kleine verwondingen. Dit kan het aantal bezoeken aan de dierenarts verminderen en dus kosten besparen.