ClickCease Je hond op hondentraining – wel of niet doen? - Pets Gifts - Pets Gifts
Bel ons: +31(0)73 690 91 11
Gratis verzending vanaf €49,00
Afhalen? Kom langs in 's-Hertogenbosch
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Bel ons: +31(0)73 690 91 11
Gratis verzending vanaf €49,00
Afhalen? Kom langs in 's-Hertogenbosch

Je hond op hondentraining – wel of niet doen?

Een goede opvoeding van je hond kan enorm waardevol zijn. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om een hond naar een puppy- of hondenschool te sturen. Wat zijn nu precies de voordelen van deze hondentraining en zou je dit zelf ook moeten overwegen? In dit artikel gaan we je er alles over vertellen, zodat je uiteindelijk een goede beslissing kunt maken. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat wordt er geleerd op een hondenschool?

Hoewel er vele verschillende hondenscholen in Nederland zijn wordt er over het algemeen aandacht besteedt aan dezelfde basisonderdelen. Zo wordt de honden bijvoorbeeld geleerd hoe ze moeten zitten, liggen, maar bijvoorbeeld ook hoe ze rustig aan de riem moeten lopen tijdens het uitlaten. Een ander belangrijk onderdeel is dat de honden hier leren hoe ze mensen om moeten gaan. Er wordt dan ook veel aandacht geschonken aan dit sociale aspect. Hierdoor worden honden minder mensenschuw en zullen ze niet snel schrikken van aanrakingen door vreemden.

Is mijn hond geschikt voor hondentraining?

In principe is iedere hond geschikt voor een hondenschool, maar wel zijn er verschillende scholen die zich specifiek focussen op bepaalde rassen. Mocht je hond vallen onder een specifiek ras kan het een optie zijn om je hond bij zo’n doelgerichte school onder te brengen. Verder willen wij je adviseren om een keuze te maken op basis van het gevoel en/of ervaringen die je met een bepaalde hondenschool hebt. Het belangrijkste is en blijft dat er genoeg aandacht aan je hond geschonken wordt.

De voordelen

Zodra je hond de hondentraining heeft doorlopen zal je merken dat je huisdier uitstekend zal luisteren naar je commando’s. Daarnaast zal het bijvoorbeeld ook mogelijk zijn om je hond buiten los te laten lopen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat hij/zij op andere dieren afstormt. Dit zorgt natuurlijk voor een bijzonder vrij gevoel bij je hond, maar ook voor jou als eigenaar is het ideaal aangezien jij je nergens zorgen over hoeft te maken.

Een hond uit het asiel

Mocht je een hond uit het asiel hebben gehaald is het een absolute aanrader om deze op hondentraining te sturen. Deze honden hebben vaak heel wat meegemaakt en mogelijk trauma’s opgelopen. Een hondenschool kan helpen om deze trauma’s te verhelpen, waardoor je hond een tweede kans krijgt in het leven. Daarnaast is het natuurlijk ook een geweldig gevoel wanneer je ziet dat je hond helemaal opbloeit.