7 Tips bij het kiezen van een nieuwe kattenbak

  • Geplaatst op
  • Door Edwin | PetsGifts

e wilt jouw kat iedere dag het beste bieden. En dat begint bij een goede kattenbak. Maar hoe kies je nu een kattenbak die echt bij jouw kat past? Er zijn factoren die hier een grote invloed op hebben. Wij geven jou in dit artikel 7 tips die ervoor zorgen dat jij de perfecte nieuwe kattenbak koopt.

Tip 1: Maak het jouw kat gemakkelijk met voldoende ruimte

Eerlijk is eerlijk: de ene kat is net iets groter en breder dan de ander. Kattenbakken zijn gelukkig in allerlei vormen en maten verkrijgbaar. Of je nu een kat hebt die nog in de groei is, of een kat die net een maatje groter is: er is altijd een ideale kattenbak.

Je wilt de kat voldoende bewegingsruimte geven, en zorgen dat de kattenbak van alle kanten bereikt kan worden. Let daarom goed op de afmetingen van de kattenbak. De nieuwe kattenbak moet ruim zijn, wat onder andere inhoudt dat er open ruimte tussen jouw kat en de randen van de bak zit.

Bekijk hier onze standaard afmeting en onze XXL afmeting:

Tip 2: Let altijd goed op de kleur

De kattenbak is allang niet meer de saaie plastic bak die het jarenlang was. Je kunt tegenwoordig alle kanten op wat betreft kleur en design. En dat betekent bijvoorbeeld dat je gemakkelijk een nieuwe kattenbak kunt kopen die goed bij de rest van jouw interieur past.

Zo valt de kattenbak niet op wanneer iemand langskomt, maar gaat deze gewoon mooi op in de rest van het interieur.

Tip 3: Kies voor een ventilerende kattenbak

Wanneer de kat zijn of haar behoefte heeft gedaan dan komt er helaas stank vrij. Het is noodzakelijk om de kattenbak regelmatig te verversen, en de juiste kattenbakvulling te kopen. En daarbij is het ook belangrijk dat de kattenbak voldoende ventilatie heeft. Als er niet voldoende ventilatie is dan kan de stank steeds verder opbouwen en gaat het steeds meer stinken.

Er zijn open kattenbakken, waarbij de lucht dus goed geventileerd wordt. Of je kiest voor een gesloten kattenbak, waar een aantal gaten in de deksel is aangebracht. In beide gevallen kan er voldoende lucht doorheen stromen om te voorkomen dat de stank zich steeds verder opbouwt.

Tip 4: Bedenk vooraf waar je de kattenbak gaat plaatsen

De afmetingen van de kattenbak hangen ook af van de plek waar je de kattenbak neerzet. Je kunt de nieuwe kattenbak het beste op een plek neerzetten waar je zelf weinig loopt. En daar moet dan voldoende ruimte voor zijn.

Probeer de kattenbak buiten de woonkamer te plaatsen, tenzij er buiten de woonkamer onvoldoende plek is.

Tip 5: Kies eventueel voor een draagbare kattenbak

Ga je regelmatig op reis of met jouw kat op stap? Dan kun je voor een draagbare kattenbak kiezen. Deze kattenbak is gemakkelijker te vervoeren, waardoor jij jouw kat overal mee naartoe kunt nemen.

Schaf in dit geval ook een transportbox aan, zodat jij jouw kat veilig met de auto kunt vervoeren. Je wilt de kat ook niet in de kattenbak vervoeren, want dit is erg onhygiënisch.

Tip 6: Let op het koolfilter

Veel gesloten kattenbakken komen met een koolfilter. Dit is een handig filter dat onder andere stank tegenhoudt, en daarbij de factor hygiëne van een kattenbak vergroot. Naast vervelende geurtjes komen er ook bacteriën en andere kleine stofjes uit de ontlasting. Met een koolfilter wordt dit op de beste manier voorkomen.

Tip 7: Let op de prijs

Je kunt vrij gemakkelijk besparen wanneer je een nieuwe kattenbak koopt. Zo koop je bij PetsGifts een nieuwe kattenbak voor een redelijk lage prijs. Dat niet alleen, je kunt door middel van onze speciale kortingen nog verder besparen. Via onze Sale-pagina scoor je de beste spullen voor jouw huisdier.

Ben je op zoek naar een nieuwe kattenbak van hoge kwaliteit? Bekijk dan direct ons assortiment, en maak dankzij bovenstaande tips gegarandeerd de juiste keuze!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »