ClickCease Kameleon Terrarium inrichten? - Pets Gifts
Bel ons: +31(0)73 690 91 11
Gratis verzending vanaf €49,00
Afhalen? Kom langs in 's-Hertogenbosch
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Bel ons: +31(0)73 690 91 11
Gratis verzending vanaf €49,00
Afhalen? Kom langs in 's-Hertogenbosch

Kameleon Terrarium inrichten?

Kameleon Terrarium inrichten?

Een Kameleon behoort tot de hagedissen familie, ze komen voornamelijk voor in Afrika, Zuid-Europa en het Midden-Oosten. Het eiland Madagaskar komen de meeste Kameleons voor. Een kameleon leeft in tropische bossen, het is dus belangrijk om je terrarium hierop in te richten.

 

Geef je Kameleon klimmogelijkheden

Een goede inrichting van je terrarium voor kameleons zijn veel takken om lekker te kunnen klimmen. Daarnaast is het belangrijk om wat planten te plaatsen, je kan kiezen voor echte planten maar ook kunstplanten behoort tot de mogelijkheden. Een kameleon wil graag s'nachts schuilen daarvoor is het noodzakelijk dat je met de planten wat schuilplaatsen kan creëren. De meest bestelde kunstplant is de Exo Terra Terrarium plant Ficus. Andere planten zijn uiteraard ook geschikt.

 

Warmte voor Kameleon

Een Kameleon is een koudbloedig dier, hij is afhankelijk van de temperatuur van de omgeving om zijn lichaam warm te houden. Een kameleon doet dat het liefste onder een warme lamp. De omgeving buiten de lamp moet ook warm genoeg zijn. Je kan ervoor kiezen om Warmtekabels of een Warmtemat te plaatsen.

 

Bodembedekking voor Kameleon

De bodem van een Terrarium voor Kameleons kan je bedekken met Tropische substraat zoals onze Exo Terra Terrarium Substraat Jungle Earth, of onze Exo Terra Substraat Regenwoud. Beide substraten regelen de vochtigheid in je terrarium op een natuurlijke manier. Een Kameleon heeft een bepaalde luchtvochtigheid nodig, dat is goed voor zijn huid, ogen en algemene gezondheid. Met onze Hygrometers kan je de luchtvochtigheid meten en bijhouden.

 

Bekijk ons gigantisch assortiment voor Kameleon

Nu je weet hoe je een habitat van een Kameleon het beste kan namaken hoef je alleen nog maar een keuze te maken hoe je het terrarium voor je Kameleon wilt gaan inrichten. Hier bij PetsGifts bieden wij een gigantisch assortiment terrarium decoratie aan voor hagedissen zoals Kameleons. Daarnaast is het ook mogelijk om voeding aan te kopen. Heb je nog geen terrarium voor je Kameleon? Ook diversen soorten Terrariums vind je hier bij PetsGifts, deze worden gratis thuis bezorgd door eigen chauffeurs van PetsGifts, geen schade's en geleverd wanneer jij thuis bent.