Keuzewijzer voor kattenbakvulling: in 4 stappen de juiste vulling kiezen

  • Geplaatst op
  • Door Edwin | PetsGifts

Kattenbakvulling is onmisbaar in huis. Het bestrijdt vervelende geurtjes, maakt het gemakkelijk om de kattenbak te verschonen en is daarnaast bijzonder gemakkelijk in gebruik. Als je een nieuwe kattenbak aanschaft, of eindelijk eens klaar wilt zijn met de vervelende geurtjes, dan is het raadzaam om eerst te kijken welke kattenbakvulling jij nodig hebt.

Wij hebben hieronder een aantal stappen opgesteld die jou helpen bij het kiezen van de juiste kattenbakvulling. Dankzij onze gemakkelijke keuzewijzer wordt het nog gemakkelijker om jouw kat het allerbeste te bieden. Lees onze keuzewijzer rustig door en wees zeker dat je hiermee de juiste kattenbakvulling voor jouw kat uitkiest.

Stap 1: Let op eventuele allergieën bij jouw kat

Het komt nog weleens voor dat katten uitslag krijgen van bepaalde stoffen die in kattenbakvulling zitten. Zet de gezondheid van jouw kat altijd voorop, en let op eventuele allergieën die jouw kat heeft. Indien dit op voorhand niet helemaal duidelijk is, kun je bij jouw dierenarts navraag doen of er allergieën bekend zijn.

De allergieën kunnen variëren van een vervelende jeukende huiduitslag tot inwendige allergieën. Het is hierom niet altijd duidelijk of er een allergie speelt.

Kattenbakvulling is verkrijgbaar als houten snippers en als vulling van kalk en kwartszand. Als je in het verleden hebt gemerkt dat jouw kat een allergische reactie van hout of zand krijgt dan is het raadzaam een alternatief te zoeken.

Stap 2: Kijk naar jouw eigen budget

Je kunt bij kattenbakvulling vrijwel iedere kant op. Dat maakt het ook een ideaal product, want je hebt een zeer ruime keuze. Een van de factoren die speelt bij de keuze die jij maakt is de prijs van de vulling. Als je zelf een beperkt budget hebt dan is het prettig om voor een wat goedkoper materiaal te gaan. Zo is kattenbakvulling van houten snippers net iets goedkoper dan kattenbakvulling van kwartszand.

Als je graag bespaart op de uitgaven die jij voor jouw huisdier doet dan kun je voor een goedkoop alternatief gaan. Je kunt kiezen voor A-merken, zoals Wooper Tooper en Catsan, of voor de huismerken.

Stap 3: Bepaal de belangrijkste oplossing

Kattenbakvulling heeft een aantal verschillende functies. Het vangt vocht van de ontlasting op, maskeert geurtjes en is eenvoudig te vervangen. Maar niet iedere kattenbakvulling vervult deze functie op dezelfde manier. De ene vulling richt zich meer op het maskeren van geurtjes terwijl de andere vulling juist voor maximale vochtopname is gemaakt.

Bekijk daarom zelf wat nodig is voor jouw kat. Voorbeeld: als je merkt dat de ontlasting van jouw kat of poes veel nare geurtjes verspreidt dan is het raadzaam om voor de geurmaskerende kattenbakvulling te gaan.

Stap 4: Let op de inhoud van de kattenbak

Kattenbakvulling is in grote hoeveelheden te bestellen. De meeste zakken met kattenbakvulling bevatten 6, 10 of 20 liter kattenbakkorrels. Je kunt dus gemakkelijk een voorraad achter de hand hebben. Het is goed om hier een goede opslagplaats voor te hebben waar bijvoorbeeld geen muizen kunnen komen.

Op basis van de inhoud van de kattenbak is te bepalen welke voorraad je nodig hebt. Houd altijd een voorraad achter de hand waarmee je de kattenbak 5 tot 8 keer opnieuw kunt vullen. Dit voorkomt dat je continu nieuwe kattenbakvulling moet bestellen of naar de dierenwinkel moet om nieuwe kattenbakvulling te kopen.

Bekijk hier ons assortiment aan kattenbakvulling >>

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »