ClickCease Matatabi voor je kat, wat is Matatabi nu precies? - Pets Gifts
Bel ons: +31(0)73 690 91 11
Gratis verzending vanaf €49,00
Afhalen? Kom langs in 's-Hertogenbosch
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Review Logo8.3 @ Kiyoh
0
Bel ons: +31(0)73 690 91 11
Gratis verzending vanaf €49,00
Afhalen? Kom langs in 's-Hertogenbosch

Matatabi voor je kat

Matatabi voor je kat

Wat is Matatabi nu precies? Matatabi stokjes komen van de Matatabiboom, een boom die voornamelijk in China en Japan groeit. Matatabi bevat de stof matatabi lacton, waar deze boom natuurlijk zijn naam aan te danken heeft.


Net als kattenkruid geeft de stof matatabi lacton een licht hallucinerende werking. Katten worden er ontspannen van, knuffelen en spelen met het stokje. Eigenlijk het zelfde effect als bij kattenkruid, maar omdat matatabi een stokje is kan je kat er ook op kauwen of bijten, hierdoor werken de matatabi stokjes ook preventief als gebitsreiniger.

 

Mijn kat reageert niet op kattenkruid, op Matatabi dan wel?

Er is onderzoek gedaan naar het effect van Matatabi in vergelijk met kattenkruid of andere lekkere kattengeurtjes, en die wijzen uit dat katten die niet zo van kattenkruid houden vaak wel reageren op Matatabi. Maar zoals bij alle stofjes kan je kat gewend raken aan deze geur en dan wordt dit stokje een stuk minder interessant. Wij adviseren het Matatabi stokje niet vaker dan twee tot driemaal per week te geven. Zodra je kat is uitgespeeld even opbergen.


Waar kan ik deze Matatabi stokjes kopen?

Als je op zoek bent naar een groot assortiment in diversen Matatabi speeltjes moet je beslist eens kijken in het assortiment van PetsGifts. Klik hier om direct naar de website te gaan.