Papegaaienkooi tweedehands kopen?

  • Geplaatst op
Papegaaienkooi tweedehands kopen?

Wanneer je een papegaaienkooi wilt kopen ga je natuurlijk even kijken of er niet eentje goedkoop tweedehands wordt aangeboden. Normaal gesproken is dat altijd goed alleen er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

Papegaaienkooi tweedehands kopen is dat nu wel zo veilig?


Er zijn genoeg papegaaienkooi tweedehands te koop, echter moet je even rekening houden dat je geen kooi koopt waar de vorige bewoner ziek is geweest waardoor de eigenaar van de vogel het diertje misschien wel heeft moeten laten inslapen, of het dier zo ziek is geworden dat deze direct is overleden. Wanneer de kooi dan niet goed wordt gereinigd bestaat er een reële kans dat je dier ook ziek wordt, een jonge papegaai is daar zeer vatbaar voor. Om zeker te zijn dat er geen slechte bacteriën meer zijn moet je deze goed reinigen je mag absoluut geen enkel hoekje vergeten, alleen een hogedruk reiniger is niet voldoende. Gebruik geen reinigmiddelen waar je papegaai ziek van kan worden. Voordat je de tweedehands kooi gaat reinigen laat je goed informeren welke middeltjes je wel en niet mag gebruiken. 

Hoe ga je een tweedehands papegaaienkooi ophalen en vervoeren?

Een tweedehands papegaaienkooi is natuurlijk al gemonteerd je kan deze uit elkaar halen maar toch blijft de kooi gigantisch en zal deze niet passen in iedere auto, dan dien je een aanhanger te lenen of te huren. Bij het opnieuw monteren kan het zijn dat je kleine onderdelen mist of er juist onderdelen te beschadigd zijn geraakt, in dat geval kan je altijd even contact met petsgifts opnemen voor de Strong papegaaienkooien hebben wij altijd wel losse onderdelen.


Nu je dit allemaal hebt gelezen is het dan nog wel verstandig om een tweedehands papegeaaienkooi aan te schaffen? Vaak voor een klein bedrag extra koop je een splinter nieuwe papegaaienkooi welke gratis thuis wordt geleverd en als je wilt kan je deze zelfs laten monteren door de chauffeur van petsgifts.