Witte waas in aquarium oplossen

  • Geplaatst op
Witte waas in aquarium oplossen

Wij van PetsGifts geven jou graag goed advies om ervoor te zorgen dat je weer kan genieten van je aquarium. Het ia altijd vervelend als het water niet kirstal helder is! Naast ons advies is het mogelijk om de juiste producten aan te kopen in onze webshop. Wanneer er een product wordt aanbevolen vind u direct een link naar het betreffende product in onze webshop. Weet je je eigen echt geen raad meer neem contact op met onze klantenservice, stuur een mail naar [email protected] of bel ons op +31(0)73 690 91 11

Witte waas aquarium

De meest voorkomende gevallen van een witte waas in je aquarium is bij het opstarten, het teveel water wisselen of de filter pomp te grondig schoonmaken. Na verloop van tijd, 2 tot 14 dagen zal deze waas vanzelf verdwijnen. Dit zijn kleine bacteriën die in grote mate aanwezig zijn die de witte waas veroorzaken. Een witte waas is niet schadelijk voor je vissen of planten. Wel erg vervelend want je kan haast de achtergrond niet zien! Nooit het water opnieuw verversen, het probleem begint dan weer van voor af aan omdat je nu opnieuw de oorzaak creëert. Een kleine gedeelte van het water verversen kan geen kwaad.
Je kan een handje helpen, gebruik HS Aqua Clear. HS Aqua Clear is een vlokkingsmiddel om het water helder te maken, kleine zwevende delen, te klein voor de filter, worden door HS Aqua Clear samengevoegd, De nu ontstane grovere deeltjes kunnen worden uitgefilterd, in korte tijd is het water glashelder. Vervang de witte filterwatten regelmatig in dit proces zodat je filterpomp maximaal kan filteren.


Gebruik de JBL Procristal UV-C

Wanneer alle opties niet werken en je hebt nog steeds een witte, bruine of groene waas in je aquarium gebruik dan de JBL Procristal UV-C, alleen geschikt in combinatie met een buitenfilter. Het water wordt in een dunne laag langs de UV-C compactlamp geleid. De UV-C stralen doordringen het doorstromende water en doden daarbij algencellen, bacteriën, schimmelsporen en vrij zwemmende stadia van eencellige parasitische dieren die zich in het water bevinden en helpen de activiteiten van virussen te verminderen. Door bacteriën en zweefalgen veroorzaakte vertroebeling van het water wordt hierdoor met succes verwijderd.


Tips van PetsGifts:

  • Wanneer je een witte waas hebt, geen water verversen. Laat je aquarium zijn werk doen.
  • Maak nooit je gehele filterpomp schoon.
  • Bekijk hoelang je verlichting aan staat (max +/- 10 uur) Bij een start aquarium langzaam opbouwen tot 10 uur.
  • Verwarming afhankelijk van je vissen. Controleer regelmatig de temperatuur. Een thermometer is onmisbaar!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »