Zo vind je de juiste kattenbak voor jouw kitten

  • Geplaatst op
  • Door Edwin | PetsGifts

Je wilt jouw kitten zo goed mogelijk verzorgen. Tijdens het opgroeien is het belangrijk dat jouw kitten zindelijk wordt. Dit voorkomt niet alleen dat jij achter jouw kitten aan moet lopen om de ontlasting op te ruimen, het helpt jouw kitten ook om vaker zij of haar behoeftes te doen.

De kattenbak is onmisbaar voor een kitten. Met een kattenbak leer jij de kitten zindelijk te worden en voorkom je dat er op meerdere plekken in jouw huis ontlasting wordt achtergelaten.

Om zeker te zijn dat jouw kitten op de juiste manier zindelijk wordt, is het van belang om de juiste kattenbak uit te kiezen. Wij geven jou in dit artikel een aantal tips om een goede keuze te maken en de beste kattenbak voor jouw kitten uit te kiezen.

Waar moet je op letten?

Kattenbakken komen in vele soorten en maten. Er zijn kattenbakken voor volwassen katten en poezen. Deze zijn erg ruim en spelen zo goed in op de lengte en breedte van volwassen katten. En dan zijn er kattenbakken die speciaal zijn ontworpen voor kittens. Deze kattenbakken zijn iets kleiner, waardoor de kitten gemakkelijk kan leren om zindelijk worden.

Dit is dan ook de eerste tip die wij aan jou willen meegeven: ga bij de zindelijkheidstraining voor een kattenbak die speciaal voor kittens is ontworpen. Dit zijn over het algemeen de kleine kattenbakken. Deze bakken zijn goedkoper dan de standaardmodellen. Je kunt jouw kitten dus voor een zeer laag bedrag helpen zindelijk te worden.

Zo is de kattenbak voor kittens uit ons assortiment een ideale keuze. Deze kattenbak wordt ook wel het kattentoilet genoemd. In tegenstelling tot de normale kattenbak is het bij dit model niet nodig om vulling of korrels te kopen. Je kunt dit model gemakkelijk legen nadat jouw kitten zijn of haar behoeftes heeft gedaan.


Jouw kitten zindelijk maken met een kattenbak

Het is essentieel dat jouw kitten zich zo prettig mogelijk voelt in de periode dat je hem of haar zindelijk maakt. Hoe prettiger de kitten zich in de kattenbak voelt, hoe groter de kans dat deze in zeer korte tijd zindelijk wordt.

Je hebt daarom een kattenbak nodig waarbij jij de kitten goed in de gaten kunt houden. De kitten moet doorhebben dat jij aanwezig bent, want deze voelt zich het fijnst als jij in de buurt bent. Koop daarom geen gesloten kattenbak voor een kitten die nog zindelijk moet worden. Dit kan een oncomfortabel gevoel geven, waardoor het lastiger is om te ontlasten.

Een open kattentoilet heeft daarbij als voordeel dat je de kitten gemakkelijk in de bak kunt zetten en ook weer eruit kunt tillen. De kitten krijgt zo een prettig gevoel en zal sneller zindelijk worden.


De kattenbak schoonmaken

Het eerdergenoemde model is vooral prettig vanwege het hoge gebruiksgemak; dat geldt niet alleen voor de kitten maar ook voor jou. Tijdens de training zal de kitten regelmatig het kattentoilet gebruiken. Je zult deze zelf regelmatig moeten reinigen; het is voor de kitten niet prettig als deze in een vieze bak moet staan. Als je de bak niet regelmatig schoonmaakt dan zul je jouw kitten vaker moeten wassen, want de ontlasting die in de bak ligt komt op de pootjes van de kitten terecht.

Kies daarom voor een model dat in een handomdraai schoon wordt. Het kleine kattentoilet is erg mobiel, waardoor jij de ontlasting in jouw eigen toilet kunt doen, en het kattentoilet het bad kunt reinigen of buiten met de tuinslang kunt schoonmaken.