Let op voor strooizout tijdens de wandeling met je hond.

  • Geplaatst op
  • Door Edwin Knuiman
Let op voor strooizout tijdens de wandeling met je hond.

Wanneer de kou ons landje binnen trekt wordt er flink zout gestrooid, Dit strooizout is zeer schadelijk voor de poten van je hond, het veroorzaakt ontstekingen omdat het strooizout blijft plakken aan de voetzooltjes, of je hond likt zijn pootjes schoon waardoor je hond teveel zout binnen krijgt waardoor er een kleine kans ontstaat dat je hond zelfs overlijdt. Om dit te voorkomen hebben wij in ons assortiment producten die dit preventief kunnen voorkomen of producten voor de verzorging van de poten van je hond na de wandeling.

Preventief voorkomen, ontstekingen aan de voetzolen

Wil je voorkomen dat het strooizout aan de pootjes van je hond blijft plakken kun je er alleen maar voor kiezen om je hond speciale waterdichte schoentjes te geven, zoals onze Trixie Walker Active Hondenschoenen, deze worden per 2 geleverd, wanneer je deze preventief voor strooizout koopt heb je hiervan dus 2 x 2 nodig, wanneer je hond een wond heeft aan zijn poot heb je aan 2 stuks voldoende.

 

Verzorging na een wandeling door sneeuw of strooizout.

Wanneer je een wandeling hebt gemaakt in de kou bestaat er een kans dat er strooizout of zelfs sneeuw/ijs aan de voetzooltjes blijft plakken. Je kan de pootjes dan goed reinigen met onze Trixie Pootreiniger met Borstel. Dankzij de borstel kan je goed tussen de voetzooltjes komen zodat de pootjes weer schoon zijn. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de pootjes zelf af te drogen bijvoorbeeld met een honden handdoek, nadat de pootjes droog en schoon zijn adviseren wij om deze in te smeren met onze Trixie Potenverzorging Cremé of gebruik onze Trixie Potenverzorging Spray. Beide artikelen werken preventief tegen scheurtjes en kalmeert irritaties. Onmisbaar na een wandeling in de sneeuw, over steentjes of over wegen met strooizout.

 

Bekijk in onze Online shop nog meer producten om de pootjes van je hond te beschermen of te verzorgen. Klik hier

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »